Herbaty

W zależności od gatunku liście herbaty mogą być większe, mniejsze, rozdrobnione, poskręcane czy płaskie. Najpełniej oddadzą swój smak i aromat, gdy będą miały dużo przestrzeni. Najlepiej więc parzyć herbatę w naczyniu, w którym będą one miały miejsce, żeby w pełni się rozwinąć.

Parzenie herbaty czasem przypomina parzenie kawy. Na smak naszego naparu wpływają przede wszystkim: temperatura, gramatura i czas parzenia.  Herbatę sypaną odmierzamy według proporcji 1g suszu na 100g wody. W przypadku herbat w saszetkach lub piramidkach kierujemy się wskazówkami producenta.  Liście zalewamy wodą o temperaturze jaka jest wskazana dla danego gatunku.  Parzenie zazwyczaj nie przekracza trzech minut.

A następnie możemy delektować się naparem!

  • Herbaty Solberg&Hansen

    Norweskie herbaty najwyższej jakości, także w metalowych słoiczkach.

    od 15,00

  • Herbaty Paper&Tea

    Berlińskie herbaty liściaste i mieszanki ziołowo-owocowe najwyższej jakości, zamknięte w designerskich opakowaniach.

    od 30,00

  • Teapigs

    Kompozycje całych liści i naturalnych dodatków, dostępne w wersji sypanej lub w wygodnych piramidkach. Zamknięte w oryginalnych, kolorowych opakowaniach.

    od 21,00

  • Johan & Nyström

    Klasyczne herbaty i oryginalne kompozycje smakowe, z użyciem naturalnych owoców i ziół. Bazujące na czarnej, zielonej i białej herbacie oraz rooibosie.

    od 7,60

  • T-Te

    Organiczne, szwedzkie herbaty, w pięknych designerskich puszkach! A w środku wyjątkowe kompozycje smakowe z naturalnymi dodatkami.

    od 44,90

  • Vintage Teas

    Ręcznie zbierane liście herbaty z Cejlonu, zamknięte w eleganckich opakowaniach.

    od 17,90

  • Higher Living

    Wygodne herbaty w saszetkach, brytyjskiej marki Higher Living, które świetny smak zawdzięczają użyciu jedynie naturalnych, organicznych składników.

    od 12,00